Boerkensleen 16 Roosendaal manuela@baklokaal.nl +31 6 2055 7177

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Follow us:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Recept: Aardbeienslof

May 15, 2018

Sloffendeeg

150 gram boter

125 gram witte basterdsuiker

16 gram losgeklopt ei

4 gram citroenrasp

1 gram zout

230 gram patentbloem

8 gram bakpoeder

1 gram baking soda

  • Verwarm de oven voor op 230°C.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg spuitzakken klaar.

  • Leg een slofring klaar.

  • Meng boter, basterdsuiker, ei, citroenrasp en zout in de keukenmachine.

  • Zeef bloem, bakpoeder en baking soda boven de beslagkom en meng het kort tot een homogene massa.

  • Vorm tot een platte plak, verpak het in plastic en laat het minimaal een half uur rusten in de koelkast.

  • Vet de slofring lichtjes bakspray. Zet op de met bakpapier beklede  bakplaat.

  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot ca. 4-5 mm dikte.

  • Steek een bodem voor de slof er uit. Bekleed de ring hiermee. Druk de randen iets naar boven.

  • Spuit een mooie strook van de amandelspijsvulling op de slof, maar laat de rand vrij.

  • Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 220°C. Bak in ongeveer 15-18 minuten bruin.

  • Los de slof en laat afkoelen op een rooster.

Banketbakkersroom

28 gram suiker

28 gram maizena

1 eidooier

280 gram melk

1/3 vanillestokje

  • Maak een papje van suiker, eidooier, maizena en een scheutje melk.

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

  • Doe de rest van de melk in een steelpan en voeg vanillemerg en stokje toe. Breng aan de kook.

  • Doe een beetje van de warme melk bij het papje en roer goed door. Schenk dan alle melk er bij, roer goed door en giet alles terug in de pan. Zet weer op het vuur. Roer door met een garde en laten goed doorkoken.

  • Stort de banketbakkersroom op een bord en dek af met folie. Laat koud worden in de koelkast.

Amandelspijs

150 gram amandelschaafsel

150 gram kristalsuiker

1 ei

  • Maal amandelschaafsel en suiker in een foodprocessor tot het kleverig wordt.

  • Voeg ei toe en maal tot een mooi, soepel spijs.

Amandelspijsvulling:
  • Draai de amandelspijs los en vermeng het met 125 g banketbakkersroom.

Garnering
Rest van de banketbakkersroom

100 gram aardbeien

Opgeklopte gezoete slagroom

Abrikozenjam

 

Afwerking:

 

  • Klop de rest van de banketbakkersroom mooi glad en doe het in een spuitzak.

  • Spuit een brede baan met banketbakkersroom in het midden van de afgekoelde slof.

  • Leg de slof vol met aardbeien.

  • Verwarm een paar eetlepels abrikozenjam met een beetje water.

  • Strijk met een kwastje de aardbeien in met de warme jam, zodat er een dun glanzend laagje op komt te liggen.

  • Spuit er mooie toefjes slagroom op.

     

     

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

October 15, 2018

December 27, 2017

September 15, 2017

Please reload

Archief