Boerkensleen 16 Roosendaal manuela@baklokaal.nl +31 6 2055 7177

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Follow us:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Tulbandcakejes gevuld met Zwitserse room (gezien op de Huishoudbeurs)

March 12, 2018

Heb je ze ook geproefd op de Huishoudbeurs bij de stand van de Bakeryshop? Nu kunt u ze ook zelf maken met dit overheerlijke recept! 

 

 

Tulbandcakjes

Ingrediënten:

 

125 g  boter

125 g ei

125 g suiker

½ vanillestokje

Citroenrasp van ½ citroen

125 g bloem

1 g zout

 

Materialen:

- Handzeef

- Spatel

- Spuitzakken

- Silicone bakmat

 

Werkwijze:

  • Zeef de bloem.

  • Boter smelten.

  • Ei, suiker, merg van vanille en citroenrasp verwarmen tot 37ºC, daarna in de machine stevig opkloppen.

  • Doe de gesmolten boter bij het eiermengsel en spatel het even door dan spatel je de bloem en het zout er voorzichtig door.

  • Doe het cakebeslag in een spuitzak en vul de tulbandvormpjes. Niet helemaal tot de rand, ze gaan nog een beetje rijzen.

 

Bakken:

  • Ca. 12-15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van ca. 175ºC.

  • Laat ze even afkoelen en keer het matje om op een rooster, zodat de cakejes af kunnen koelen.

 

Zwitserse room

Ingrediënten

500 g   volle melk

75 g     suiker

40 g     maïzena

40 g     eidooiers (=2 dooiers)

½         vanillestokje

250 g   slagroom

Vers fruit ter decoratie

 

Materialen:

- Garde

- Pan

- Spuitzakken

- Spuitmondje

 

Werkwijze Zwitserse room:

  • Meng de suiker en de maïzena door elkaar met een garde. Zo haal je gelijk eventuele klontjes uit de maïzena.

  • Roer de eidooiers erdoor en een scheutje van de melk.

  • Breng de rest van de melk met het uitgeschraapte vanillestokje aan de kook. Doe de kokende melk bij het papje en roer goed door. Alles terug in de pan en terug aan de kook brengen. Kook het geheel onder voortdurend roeren nog eventjes door.

  • Van het vuur af en uitstorten op een plaatje. Dek deze banketbakkersroom af met plastic en laat het afkoelen.

  • Klop de slagroom stijf.

  • Klop langzaam de afgekoelde banketbakkersroom glad met de platte (bisschop) haak en voeg al kloppend 1/3 van de slagroom toe. Meng de rest van de slagroom er met een spatel door. Doe het in een spuitzak met een (Frans) spuitmondje.

  • Spuit een mooie toef in de afgekoelde tulbandjes en decoreer met vers fruit.

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stel deze gerust via manuela@baklokaal.nl

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

October 15, 2018

December 27, 2017

September 15, 2017

Please reload

Archief