Annemarie bakt in Het Baklokaal

October 4, 2017

Een van de leukste bijkomstigheden van mijn deelname aan Heel Holland Bakt is, dat ik er zo veel nieuwe, leuke, lieve bakvrienden aan overgehouden heb. En deze bakvrienden willen allemaal graag  naar Roosendaal komen om een leuke, gezellige en vooral ook leerzame bakworkshop te geven. Ik vind het ook erg leuk om deze mensen in Het Baklokaal te ontvangen en het zijn stuk voor stuk kanjers waar ook ik nog wel wat van kan leren.

 

Zo komt donderdagavond 12 oktober Annemarie Pronk, de winnares van Heel Holland Bakt 2016 naar Het Baklokaal om als gastdocent een workshop Chipolatataart te geven. Een echte bakworkshop zoals u van Het Baklokaal gewend bent voor maximaal 8 personen, waarbij we ´from scratch´ een echte traditionele chipolatataart maken. Je leert hoe je een biscuit bakt. We maken een chipolatapudding als vulling voor de taart. Je leert de biscuit snijden, vullen, afsmeren en bekleden met marsepein. De taart wordt ten slotte traditioneel gedecoreerd. Er zijn nog plaatsen voor deze geweldig leuke en leerzame workshop. Kortom een unieke kans om samen met Annemarie te bakken.

 

En zaterdag 21 oktober komt Chef Ralph Nieboer naar Roosendaal. Ik heb Ralph leren kennen via de facebook groep BroodKunstenaars. Ralph geeft over de hele wereld zijn Masterclasses en was onlangs nog te zien op de beurs Taart en Trends in Utrecht. In Het Baklokaal geeft hij een masterclass broden op desembasis en geeft daar zijn unieke techniek prijs om desembrood te maken. We bakken in deze workshop verschillende broden van verschillende granen. Hij gaat zelfs zijn eigen meel malen en hij geeft een demo getoerd gerezen viennoiserie. Voor deze exclusieve workshop zijn slechts nog een paar plaatsen.

 

De week erna op zaterdag 28 oktober komt mijn lieve bakvriendin Francis Kuijk naar Roosendaal om een workshop authentieke spekkoek maken te geven, naar origineel recept. In deze workshop gaan we aan de slag om een smeuige spekkoek te maken verfijnd van smaak. Ook voor deze workshop zijn er nog enkele plaatsen vrij.

 

Aanmelden voor al deze workshops kan via manuela@baklokaal of telefonisch 06-20557177.

 

Natuurlijk staan er ook nog andere workshops op de agenda. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Graag tot ziens in Het Baklokaal.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

October 15, 2018

December 27, 2017