Boerkensleen 16 Roosendaal manuela@baklokaal.nl +31 6 2055 7177

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Follow us:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Emmy's kokosmakroontjes

September 15, 2017

 

Door Emmy werd ik weer op het idee gebracht om kokosmakroontjes te maken. Mijn lieve pa had het er de dag voordat hij stierf heel de dag over gehad. Kokosmakronen; Eiwitten mengen met kokos en suiker. Voor mij was dat een beetje een drempel om eraan te gaan beginnen. Het is er sinds zijn dood, nu meer dan 3 jaar geleden, nog niet van gekomen om ze te maken. En mijn bakvriendin Emmy begon er afgelopen donderdag over. We hebben wat recepten bij elkaar gezocht, onder andere dat van mijn vader, en zijn een beetje gaan experimenteren. We hebben uiteindelijk de ultieme kokosmakroontjes gemaakt, probeer het en proef maar…

 

Kokosmakroontjes

175 g  kokos

25 g    amandelpoeder

120 g  eiwit (4 eiwitten)

200 g fijne kristalsuiker

15 g    honing

½ tl    vanille-extract

Snufje zout

Rasp van 1 limoen

 

 

Extra nodig

Pan met laagje water voor de au bain Marie

Mengkom

Spatel

Keukenweegschaal

Fijne rasp

Kookthermometer

Kleine ijsknijper om bolletjes te maken, kan ook met twee theelepels

Bakplaat

Bakpapier

Rooster om de koekjes af te laten koelen

 

Verwarm de oven voor op 170ºC.

Doe alles bij elkaar behalve de limoenrasp en roer het goed door. Verwarm de massa onder voordurend roeren au bain Marie tot ca. 55ºC zodat alles opgelost is en aan de bodem van de pan begint te plakken. Meng de limoenrasp erdoor en laat de massa afkoelen.

Schep er kleine bolletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat bovenin de oven en bak ze ca. 12 minuten. Plaats de bakplaat naar het midden van de oven en bak nog ongeveer 2-3 minuten.

Laat de makroontjes afkoelen op een rooster.

 

Goed luchtdicht bewaren (als er nog over zijn) eventueel met een korstje brood erbij.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

October 15, 2018

December 27, 2017

September 15, 2017

Please reload

Archief