Het Baklokaal haalt gastdocenten in huis

July 12, 2017

In navolging van 'de zoete chef' van 24Kitchen Hidde de Brabander, komen er vanaf september verschillende bekende bakkers een gast-workshop verzorgen in Het Baklokaal. 

 

De sympathieke Hidde, schrijver van een van mijn lievelingsbakboeken 'Patisserie.' heeft inmiddels twee workshops in Het Baklokaal op zijn naam staan. Nougat en chocolade, waarin hij zijn kennis met passie heeft overgedragen. In augustus mag ik zelfs een dagje meelopen bij Hidde in de bakkerij in 's Gravenzande, Dreams of Magnolia. Hoe gaaf is dat!

 

In september start ik met de eerste echte cursus in Het Baklokaal. Het is een 8-weekse cursus op dinsdagavond, waarin we de technische opdracht van Heel Holland Bakt 2017 gaan bakken. Op zondag 3 september begint het nieuwe seizoen en dan kun je zien, wat we op dinsdagavond 5 september gaan bakken. De opdrachten zijn dus nog een verrassing. Je kunt per week inschrijven of voor alle 8 tegelijk met een aantrekkelijke korting. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

 

Dan komt 9 september Emma Bauling een gast-workshop Macarons maken geven. Emma was vorig jaar halve finalist van Heel Holland Bakt. Haar specialiteit is Macarons maken. Met de charmante Emma in huis is het altijd een gezellige boel, en zij zal al haar geheimen om de perfecte macarons te maken met ons delen. 

 

Op zaterdag 23 september komt Jacques van Ewijk brood bakken. Deze sympathieke bakker uit seizoen 2014 van Heel Holland Bakt, leert je heerlijk brood bakken, vanaf de basis, eerlijk en heerlijk.

 

Trots kan ik melden dat, Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016, op donderdagavond 12 oktober een workshop Chipolata-taart komt verzorgen. Het is een bakworkshop voor maximaal 8 personen, waarbij 'from scratch' een traditionele chipolata taart gemaakt wordt. 

 

Dan hebben we mijn lieve bakvriendin Francis Kuijk, finaliste van Heel Holland Bakt van vorig jaar, die een workshop traditionele spekkoek komt geven. Francis gebruikt hiervoor een authentiek recept en dit beloofd een gezellige en leerzame middag te worden.

 

Dit zijn voorlopig een paar workshops, die op de agenda staan voor na de zomervakantie. Er kunnen maximaal 8 mensen per workshop deelnemen, wees er dus op tijd bij. Je kunt inschrijven via manuela@baklokaal.nl of telefonisch op nummer 06-20557177. 

 

En er komen nog meer workshops aan. Je kunt op de hoogte blijven door via de website www.baklokaal.nl aan te melden voor de nieuwsbrief. Ook voor meer informatie kun je op de website terecht. 

 

Je kunt natuurlijk individueel inschrijven voor een workshop die op de agenda staat, of bijvoorbeeld met z'n tweeën, maar heb je een groep vanaf 6 personen, dan maak ik een workshop op maat. Leuk voor een gezellig (mid)dagje uit met vrienden, familie, buren of collega's. Ter gelegenheid van een bedrijfsuitje, verjaardag, vrijgezellenfeest, jubileum of teamuitje. Bel voor de mogelijkheden naar 06-20557177.

 

Voor de vakantie staat nog de workshop weekend brood bakken op de planning, er zijn nog een paar plaatsen vrij. En ook nog een workshop met verzoekprogramma. Deze workshop bepaal jij! Wat heb je altijd al willen leren maken op het gebied van brood of banket? Laat het weten en wie weet kan ik aan jouw verzoek kan voldoen. Houd onze Facebook pagina in de gaten en stuur jouw verzoek voor dit avondprogramma naar manuela@baklokaal.nl. Het origineelste verzoek belonen we met een gratis deelname!

 

Graag wil ik iedereen alvast een fijne vakantie wensen en graag tot ziens in Het Baklokaal!

 

Liefs Manuela

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

October 15, 2018

December 27, 2017