Over mij

Over mij

Een workshopruimte hebben en bak- en kookworkshops geven, was nog een droom van mij. Na mijn avontuur bij Heel Holland Bakt 2016 heb ik besloten om van deze droom werkelijkheid te maken.

Mijn vader Jos van der Heijden was bakker. Niet omdat zijn vader Harry van der Heijden, mijn opa, een opvolger nodig had. Zijn broer Ad nam de bakkerij in Oud Gastel al over. Mijn vader is bakker geworden om dat hij de gedrevenheid en de passie voor het bakkersvak had. Hij was, net als zijn vader, een trotse bakker, met liefde voor het ambacht. Het bakken is ons met de paplepel ingebracht. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds mijn vader geen bakkerij meer had, ben ik zelf thuis gaan bakken.

Ik vind het zelf belangrijk, dat ik weet wat ik eet.  Door het zelf te maken weet je precies wat erin gaat. Je kiest voor de beste kwaliteit en de lekkerste grondstoffen.

Helaas kunnen we op dit moment geen workshops verzorgen door het Corona-virus. Zodra het weer veilig is, zullen er weer workshops gepland worden.

Inmiddels heb ik naam gemaakt met mijn huisgemaakte nougat. Deze nougat wordt via de webshop verkocht. De nougat kan worden verpakt en verstuurd in een brievenbuspakje. Super leuk cadeautje toch!

Onze workshops

Wij vinden het belangrijk om producten te maken zonder kunstmatige toevoegingen of verbetermiddelen. Wij gebruiken dit zelf ook niet.

Je leert bij ons bakken vanaf de basis. Door enthousiast te zijn over het ambacht, leren wij onze deelnemers graag de fijne kneepjes van het vak.

Zowel brood als banket. Regelmatig worden er ook cursussen gegeven, waarbij we alle aspecten voorbij laten komen. Dit alles in een gezellige ambiance en ontspannen sfeer.

We nodigen ook graag gastdocenten uit om een workshop te komen geven. Tot onze vaste gastdocenten behoren niet minder dan Meesterpatissier Hidde de Brabander en de Vlaamse bakker Stefan Elias.