Boerkensleen 16 Roosendaal manuela@baklokaal.nl +31 6 2055 7177

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Follow us:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Please reload

Volg ons

October 15, 2018

Een ‘oude’ lokale specialiteit in een nieuw jasje

In de wijk de Westrand te Roosendaal had mijn vader in de jaren 60, 70 en 80 een brood- en banketbakkerij. Bladerend in het receptenschriftje van mijn vader kwam ik de Westrandse Boterkoek tegen. Het is eigenlijk niet me...

July 30, 2018

Open dag met proeverij verzorgt door een aantal partners van Het Baklokaal. Met medewerking van Brouwerij HillDevils Beers, Emmmmy's Sweets & Bites, Slagerij Peter van Berkel, Sligro Roosendaal, Biggelaar Koffie, Bakery Shop, One Man Band Barrel Covers.

May 15, 2018

Sloffendeeg

150 gram boter

125 gram witte basterdsuiker

16 gram losgeklopt ei

4 gram citroenrasp

1 gram zout

230 gram patentbloem

8 gram bakpoeder

1 gram baking soda

  • Verwarm de oven voor op 230°C.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg spuitzakken klaar.

  • Leg een...

March 12, 2018

Heb je ze ook geproefd op de Huishoudbeurs bij de stand van de Bakeryshop? Nu kunt u ze ook zelf maken met dit overheerlijke recept! 

Tulbandcakjes

Ingrediënten:

125 g  boter

125 g ei

125 g suiker

½ vanillestokje

Citroenrasp van ½ citroen

125 g bloem

1 g zout

Materialen:

- Handze...

February 20, 2018

Zaterdag 3 maart is het weer zover. Hidde de Brabander komt weer naar Het Baklokaal om een aantal recepten uit zijn laatste boek De Brabander Bakt met ons te maken. Dat wordt een gezellige en informele middag waarin je alle vragen over patisserie aan Hidde kunt stellen...

February 5, 2018

Vanaf 17 februari tot en met 25 februari sta ik in de stand van de Bakery Shop doorlopende bakdemonstraties te geven. 

Kom gezellig langs en proef allerlei verschillende lekkernijen.

De Bakery Shop verkoopt klein materiaal en gereedschappen voor de thuisbakker. Uiteraard...