Please reload

Volg ons

October 15, 2018

Een ‘oude’ lokale specialiteit in een nieuw jasje

In de wijk de Westrand te Roosendaal had mijn vader in de jaren 60, 70 en 80 een brood- en banketbakkerij. Bladerend in het receptenschriftje van mijn vader kwam ik de Westrandse Boterkoek tegen. Het is eigenlijk niet me...

July 30, 2018

Open dag met proeverij verzorgt door een aantal partners van Het Baklokaal. Met medewerking van Brouwerij HillDevils Beers, Emmmmy's Sweets & Bites, Slagerij Peter van Berkel, Sligro Roosendaal, Biggelaar Koffie, Bakery Shop, One Man Band Barrel Covers.

May 15, 2018

Sloffendeeg

150 gram boter

125 gram witte basterdsuiker

16 gram losgeklopt ei

4 gram citroenrasp

1 gram zout

230 gram patentbloem

8 gram bakpoeder

1 gram baking soda

  • Verwarm de oven voor op 230°C.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg spuitzakken klaar.

  • Leg een...

March 12, 2018

Heb je ze ook geproefd op de Huishoudbeurs bij de stand van de Bakeryshop? Nu kunt u ze ook zelf maken met dit overheerlijke recept! 

Tulbandcakjes

Ingrediënten:

125 g  boter

125 g ei

125 g suiker

½ vanillestokje

Citroenrasp van ½ citroen

125 g bloem

1 g zout

Materialen:

- Handze...

February 20, 2018

Zaterdag 3 maart is het weer zover. Hidde de Brabander komt weer naar Het Baklokaal om een aantal recepten uit zijn laatste boek De Brabander Bakt met ons te maken. Dat wordt een gezellige en informele middag waarin je alle vragen over patisserie aan Hidde kunt stellen...

February 5, 2018

Vanaf 17 februari tot en met 25 februari sta ik in de stand van de Bakery Shop doorlopende bakdemonstraties te geven. 

Kom gezellig langs en proef allerlei verschillende lekkernijen.

De Bakery Shop verkoopt klein materiaal en gereedschappen voor de thuisbakker. Uiteraard...

December 27, 2017

Het jaar is weer bijna voorbij en wat is er traditioneler dan zelf oliebollen bakken. Ik weet het! Je hele huis stinkt, als je ze in de keuken bakt, daar is geen afzuigkap tegen opgewassen. Daarom doe ik dat buiten! Dat gaat prima! Je kunt de oliebollen zonder vulling...

December 20, 2017

Kerststollen volgens het recept van Jos van der Heijden

Een tijdje geleden al, had ik een oud recept gevonden voor kerststollen. Het zat in een boekje van mijn vader. Zo'n oud receptenboekje met daarop duidelijk de gebruikssporen, compleet met vetvlekken en spetters. Zo...

October 4, 2017

Mijn leuke, lieve, gezellige bakvrienden komen naar Roosendaal om een bakworkshop te geven. Dit is je kans om Annemarie of Francis (beiden #HHB2016) in levende lijve te ontmoeten.

September 15, 2017

Door Emmy werd ik weer op het idee gebracht om kokosmakroontjes te maken. Mijn lieve pa had het er de dag voordat hij stierf heel de dag over gehad. Kokosmakronen; Eiwitten mengen met kokos en suiker. Voor mij was dat een beetje een drempel om eraan te gaan beginnen. H...

Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

October 15, 2018

December 27, 2017

September 15, 2017

Please reload

Recente berichten
Zoeken op tags
Uitgelichte berichten

Tulbandcakejes gevuld met Zwitserse room (gezien op de Huishoudbeurs)

March 12, 2018

1/2
Please reload

Archief
Please reload